ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul secretar de stat american, Henry Kissinger, a vorbit pentru CNN despre președintele ales al SUA, după întâlnirea pe care fostul dipomat american a avut-o cu Trump la finele săptămânii trecute. 

Eminența cenușie a politicii americane, așa cum mai este supranumit Kissinger, pare să fi fost încântat de noul președuinte al SUA, remarcând, în primul rând, faptul că Trump nu are nicio obligație față de nimeni pentru că în spatele lui nu s-au aflat grupuri de interese.

"Este cel mai unic președinte pe care l-am văzut. Pentru că nu datorează nimic, nimănui. Nu are nici o obligație”, a afirmat fostul secretar de stat, care a sfătuit neoficial toți președinții americani, de la Kennedy, în anii ’60, încoace.

Intervievat de CNN, Kissinger a spus că Donald Trump "a devenit președinte grație propriei sale strategii, nu pentru că grupuri de interese l-au ajutat să o facă. Iar acest lucru îi oferă o marjă de acțiune mai mare".

În opinia fostului diplomat american, noul președinte nu trebuie judecat după declarațiile din campanie, dacă nu ține să și le respecte.  „Firește,  dacă insistă cu privire la anumite luări de poziție, vor putea fi exprimate rezerve sau dezacorduri", a continuat Kissinger, care crede că noului președinte trebuie să i se dea o șansă să își propună obiective pozitive și să fie purtată o discuție cu privire la acele obiective și implementarea lor”.