ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La șase luni după ce a pierdut în mod umilitor în fața lui Donald Trump alegerile prezidențiale din Statele Unite, Hillary Clinton se întoarce în politică cu o nouă mișcare care încurajează cetățenii să fie mai implicați în comunitățile lor și să îndrăznească să candideze pentru funcții publice.

Fosta Primă Doamnă a anunțat pe Twitter că lansează mișcarea „ Cu toții, Împreună” (Onward Together)” al  cărei slogan este „Rezistă, insistă, persistă, implică-te”, scrie The Independent.

Potrivit website-ului mișcării, grupul "este dedicat promovării viziunii care a strâns voturile a 66 de milioane de cetățeni în ultimele alegeri".

„Implicarea cetățenilor la fiecare nivel este estențial pentru o democrație puternică și răsunătoare", afirmă Clinton pe site. "În ultimele luni, am văzut ce este posibil când cetățenii se opun intimidării, urii, minciunii și divizării, pentru a rămâne și a susține o Americă mai corectă și mai unită".

Deși nu îl menționează pe actualul președinte Donald Trump, site-ul mișcării lui Clinton face trimitere la mai multe grupuri și asociații care au organizat proteste împotriva acestuia și a politicilor sale.

Hillary Clinton a strâns 2,9 milioane de voturi, dar candidatul republican a fost ales președintele al Statelor Unite câștigând colegiul electoral.

Apare astfel tot mai evidentă noua tendință occidentală a proliferării mișcărilor fără program asumat, care, în loc de idei, se bazează pe marketing.

Noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, spunea despre mișcarea care l-a propulsat la Elysee, En Marche!, că „nu este nici de stânga, nici de dreapta”.