ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majoritatea americanilor crede că președintele Donald Trump își ține promisiunile de campanie, este un lider puternic și hotărât și poate aduce Americii schimbările de care are nevoie. Așa reiese dintr-un sodndaj recent, realizat de Gallup in perioada 1-5 februarie.

Conform sondajului Gallup, 62% dintre americanii chestionați consideră că Donald Trump își respectă promisiunile făcute în campanie, în timpe ce 36% spun că nu a făcut asta.

Întrebați dacă Donald Trump este o persoană puternic și un lider hotărât, americanii au răspuns afirmativ - 59%,  iar 40% au răspuns că nu îl consideră astfel.

De asemenea, peste jumătate din americani, 53% spun că noul președinte al SUA poate aduce schimbările de care țara are nevoie, iar 46% dintre ei nu cred acest lucru.

46% dintre cei chestionați afirmă că Trump este președintele care ține cont de nevoile oamenilor, in vreme ce 54% dintre americani au răspuns negativ.

Mai puțin de jumătate dintre intervievați, 44%, cred că Trump este o persoană corectă, demnă de încredere, 55% dintre americani considerând contrariul.

La întrebarea dacă Trump poate conduce eficient guvernul, americanii au răspuns DA  - 44% și NU - 55%.

Concluzia celor de la Gallup este, pe baza răspunsurilor date de cei chestionați, că Trump și-a început mandatul de președinte cu o largă majoritate a publicului care crede că își va ține promisiunile de campanie, că este un lider puternic care poate aduce Americii schimbările dorite. Se pare însă că cea mai mare provocare pentru Donald Trump va fi aceea de a-i convinge pe americani că stilul său mai neobișnuit și controversat de a conduce America va fi spre binele americanilor și al țării.