ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, a declarat recent că vrea să includă în Constituția națiunii dreptul la căsătorie al persoanelor de același sex.

Ȋn replică, peste un milion de mexicani au ieșit în stradă zilele trecute, pentru a protesta împotriva acestei inițiative și pentru a apăra familia naturală, informează www.lifesitenews.com.

 

La mitingurile care au fost organizate de activiștii de la „Frente Nacional Por La Familia” („Frontul Național pentru Familie") se estimează că au participat peste un milion de oameni: circa 275.000 în Guadalajara și câte 100.000 în Queretaro și în alte orașe din Mexic.

„Frente Nacional Por La Familia” avertizează că reformele propuse de președintele Mexicului, Peña Nieto, vor permite persoanelor de același sex să adopte copii și vor duce la anularea drepturilor părintești asupra operațiilor de schimbare a sexului, în cazul copiilor lor, dar asupra programelor școlare ce promovează homosexualitatea, transsexualitatea și activitatea sexuală.

Un purtător de cuvânt al Arhidiecezei din Mexico City a declarat recent că misiunea guvernului, de a impune „căsătoria” între persoane de același sex, a provocat acum cel mai mare conflict cu Biserica Catolică, de la Războiul Cristero (1926-1929), când statul a instituit o campanie oficială de eradicare a creștinismului din Mexic.
El a mai precizat și că atitudinea lui Peña Nieto în ceea ce privește căsătoria între persoane de același sex a fost o trădare, ce s-a simțit precum „o teribilă lovitură de cuțit în spate” dată ierarhilor catolici cu care, de altfel, președintele încercase să se pună bine, în trecut.

La 24 septembrie, „Frente Nacional Por La Familia” va organiza Marele Marș Național în Mexico City