ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, se alătură taberei proeuropene, îndemnându-i pe greci să voteze DA la referendumul de duminică, informează postul Radio Vatican in editia elctronică.

Ieronim al II-lea a rupt tăcerea și i-a îndemnat pe greci să rămână ”în inima Europei”. Aceasta a fost una din rarele intervenţii publice ale arhiepiscopului, care evită cu scrupulozitate să se pronunţe asupra unor probleme de politică sau chestuni controversate.
 
Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea se adaugă pe lista celor 85 de personalităţi care îndeamnă la un vot DA duminică, adică la acceptarea ultimelor condiţii propuse de creditori, indiferent cât de grele ar fi ele, astfel încât să fie redeschise băncile şi să se pună capăt paraliziei economice a ţării.
 
În schimb, premierul Alexis Tsipras le-a cerut din nou, joi, grecilor, să voteze NU la ceea ce el a numit ”elementele nedemocratice și dominatoare” care aruncă țara în abis.