ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul familiei Ruth și Marius Bodnariu, ai cărei copii au fost luați de către autoritățile norvegiene prin sistemul „Barnevernet” (Serviciul Social de Protecție a Copilului), nu este un caz unic în Norvegia. 

Victime ale abuzurilor comise de autoritățile norvegiene au căzut și alte familii, unul dintre cele mai cunoscute cazuri fiind cel din 2014. Cazul Evei Michalkova, originară din Republica Cehia, ai cărei copii au fost luați de autorități prin sistemul  „Barnevernet”, a generat ample proteste la Oslo, sute de oameni manifestând împotriva răpirii copiilor de lângă familiile lor, sub pretxte absurde.

Un filmuleț postat în mai 2014 arată cum o fetiță mai mică de un an este pur și simplu răpită de lângă mama sa de către reprezentanții „Barnevernet".  Femeia care nu vrea să renunțe la copil este tratată cu brutalitate de trei funcționari și pusă la pământ când încearcă să riposteze. 

Conform unor statistici neoficiale, anual, 10.000 de copii ar fi luați cu forța de lângă familii, fără nicio anchetă socială sau audiere în fața instanței și fără acte legale.

Anul trecut, televiziunea lituaniană, iDNES[2], a relatat, de asemenea, cum Barnevernet răpește, pur și simplu, copii proveniți din familii străine. Aproximativ 4.000 de foști copii dați în „îngrijirea statului” au cerut despăgubiri pentru suferințele la care au fost supuși în orfelinatele din Norvegia.

Cazul mamei din Cehia ai cărei copii au fost luați cu forța in 2014 a provocat reacția dură a președintelui ceh Milos Zeman, care a comparat Barnevernet, cu sistemul infam al Germaniei Naziste, numit „programul de creștere arian.”