ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile iraniene au dat publicității imagini cu primele momente în care soldații marinei americane au fost capturați după intrarea în apele teritoriale controlate de Teheran.

În film se poate vedea cum cei 10 soldați americani, eliberați la nici 24 de ore de la incident, stau în genunchi cu mâinile după cap, în fața trupelor Gărzii Iraniene Revoluționare, cei care i-au capturat.

Un alt clip arată cum soldații americani sunt intervievați de către un reprezentant al televiziunii de stat a Iranului, iar comandantul celor 10 marinari militari ai SUA admite că intrarea lor în apele teritoriale americane a fost o greșeală și își cere scuze.

De-asemenea, soldații americani admit că au fost tratați foarte bine în Iran și mulțumește acestei țări pentru ospitalitate. Autoritățile americane au pus acest tratament pe seama îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări, mai ales după semnarea acordului privind programul nuclear al Iranului.