ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația orașului Baltimore a eliminat patru statui reprezetând personaje ale fostei Confederații, totul realizându-se în cursul nopții, relatează Breitbart.

Consiliul Local a aprobat această măsură în cursul nopții de luni, cu mare discreție. 

„S-a făcut”, a spus primarul din Baltimore Catherine Pugh pentru publicația Baltimore Sun. „Era nevoie să le dăm jos. Principala mea grijă este pentru siguranța și securitatea cetățenilor noștri. Ne-am mișcat cât am putut de repede”, a spus ea.

Statuile eliminate îi reprezentau pe judecătorul Roger B. Taney, generalii Robert E. Lee și Thomas „Stonewall” Jackson. A patra statuie reprezenta un monument pentru sodații și marinarii confederați, dar și pentru femeile confederate.

Baltimore nu este singurul oraș care caută să elimine istoria care-l leagă de Confederație, ca reacție la protestele extremei stângi. Recent, orașul Charlottesville din Virginia a fost scena unor confruntări dure între susținătorii și opozanții dărâmării statuii generalului Lee.
 
Acum câteva luni, orașul New Orleans a eliminat, la rându-i, patru monumente, iar guvernatorul statului Georgia a cerut recent distrugerea unui munte pe care sunt sculptați trei generali sudiști.