ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Națională de Baschet, organismul care organizează campionatul profesionist american NBA, a luat decizia de a muta locul de desfășurare a partidei demonstrative ce reunește cei mai buni jucători, ediția 2017, informează USA Today.

"All-star game"-ul din 2017, așa cum este cunoscută partida demonstrativă dintre stelele campionatului, urma să se desfășoare la Charlotte, Carolina de Nord, dar șefii NBA au decis să mute partida, care a devenit o adevărată afacere întinsă pe mai multe zile ce valorează peste 100 de milioane de dolari, în altă parte, din cauza faptului că statul Carolina de Nord a promulgat o lege prin care interzice persoanelor care interzice bărbaților să folosească toaletele femeilor și viceversa.

Este vorba despre celebra dispută a toaletelor, în care administrația Obama a intervenit și a recomandat statelor să emită legislație care să permită persoanelor să folosească toaletele publice, inclusiv în școli, în funcție de "identitatea de gen", nu de sexul biologic. Cu alte cuvinte, dacă o persoană de sex masculin se consideră femeie, conform administrației Obama, ar trebui să poată folosi, fără restricții, toaleta fetelor dintr-o școală.

Comisarul NBA, Adam Silver, a justificat această hotărâre prin faptul că "festivitățile prilejuite de All Star Game nu se pot desfășura într-un climat creat de legea HB2".

La rândul său, guvernatorul Pat McCrory a reacționat furibund:

"Elita sportivă și a showbiz-ului, procurorul General Roy Cooper și media liberală au interpretat greșit și voit, timp de luni de zile, această lege  și au insultat oamenii din Carolina de Nord doar pentru că doresc ca băieții și fetele să folosească băi, vestiare și dușuri separate, fără prezența celuilalt sex".

Mai mult, guvernatorul a precizat că boicotul corporațiilor asupra statului Carolina de Nord nu va rămâne fără urmări.

"Alte 21 de state s-au alăturat Carolinei de Nord în combaterea depășirii atribuțiilor guvernului federal, care a stabilit o politică unică pentru băile și vestiarele publice, în loc să permită legalizarea în funcție de circumstanțe. Grupurile de interese stângiste nu au nicio autoritate morală să-i intimideze pe majoritatea părinților americani, care cred în bun simț și în intimitatea dușului pentru copiii lor. Familiile americane ar trebui să ia aminte la faptul că o elită corporatistă selectivă își impune dorința politică asupra comunităților, trecând peste procesul democratic și legal", a afirmat el.

Odată cu promulgarea acestei legi, statul Carolina de Nord a fost supus unui adevărat bombardament mediatic și de afaceri, mai multe companii anunțând că nu vor mai desfășura afaceri acolo, iar celebrități și-au anulat evenimentele.