ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a devenit în ianuarie președintele SUA, având în spate o echipă care a reușit să dea peste cap toate calculele. În doar 7 luni însă, din echipa care se instala la Casa Albă, patru nume grele au plecat. Nici președintele Trump nu stă prea bine, confruntându-se cu o serie de acuzații grave. Primul scandal care a marcat Casa Albă reprezintă investigațiile privind implicarea Rusiei în alegeri, care încă se află în desfășurare. O parte din politicile principale ale lui Trump, precum abrogarea Obamacare sau interdicțiile de călătorie a persoanelor din țări musulmane s-au confruntat cu zeci de piedici și au încetinit.  

Totodată, Trump a fost criticat dur zilele trecute de către lideri Democrați și Republicani pentru comentariile sale în urma evenimentelor care au avut loc în Charlottesville.

Steve Bannon, strategul-șef al președintelui, a fost demis vineri și este ultimul de pe această listă. Bannon, fost șef al site-ului Breitbart.com, care a contribuit la campania electorală a lui Donald Trump, a avut mai multe conflicte și momente delicate cu o parte din administrația de la Casa Albă.

Reince Priebus, fostul șef de cabinet a fost demis după șase luni, la sfârșitul lunii iulie, după ce Anthony Scaramucci, l-a acuzat pe Priebus pentru scurgerile de informații către reporteri ce au paralizat actuala administrație.

Sean Spicer, fostul putător de cuvânt de la Casa Albă, a demisionat în semn de protest față de înlocuirea directorului de comunicare de la Casa Albă.  Spicer s-a declarat nemulțumit după ce președintele american l-a desemnat pe bancherul Anthony Scaramucci de pe Wall Street pentru a conduce departamentul de comunicare de la Casa Albă. Ulterior, Spicer declara pentru Fox News că a existat riscul să fie „prea mulți bucătari în bucătărie”.

Micheal Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate națională, a fost una dintre cele mai controversate, după ce acesta a fost forțat să-și dea demisia la doar 23 de zile de la instaurarea în funcție din cauza unor investigații care au scos la iveală legăturile sale cu Rusia. Acesta a mai fost acuzat și de faptul că l-ar fi mințit pe vicepreședintele Mike Pence cu privire la subiectele pe care le-a discutat în mai multe întâlniri cu ambasadorul Rusiei la Washington, după ce inițial a susținut că nu a discutat subiectul sancțiunilor impuse Moscovei de către administrația Obama.

Mike Pence se află în continuare în poziția de vicepreședinte al Statelor Unite și este singura persoană din poză care a reușit să rămână în funcție după șapte luni, alături de Trump.