ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de cărți publicate cu sprijinul Fundației Soros, ONG declarat indezirabil de Moscova, anul trecut, au fost arse la un colegiu din Rusia, anunță un site local care citează o scrisoare oficială a Ministerului Educației, conform Moscow Times.

"În decembrie 2015, bibliotecile colegiilor din regiunea Komi au fost inspectate pentru a găsi literatură educațională publicată in cadrul unui proiect al Fundației Soros", se spune în scrisoarea menționată. Astfel de cărți au fost găsite in douĂ librării, iar in una dintre ele un număr de 53 de cărți au fost confiscate și distruse prin ardere", se spune în document.

S-a constatat că activitățile Fundației pentru o Societate Deschisă și ale Fundației de Ajutor pun în pericol sistemul constituțional și securitatea națională a Rusiei, afirma la finele anului trecut, Maria Gridneva, purtător de cuvânt al procurorului general al Rusiei.

Autoritățile ruse consideră că toate cărțile publicate cu sprijinul Fundației Soros duc la o perecepție pervertită asupra istoriei Rusiei și inoculează directive ideologice străine de ideologia populară a Rusiei, motiv suficient pentru ca acestea să fie confiscate.

În noiembrie 2015, Fundația Soros a fost declarată "indezirabilă" în Rusia, procurorul general al Rusiei declarând că ONG magnatului american pune în pericol ordinea constituțională și securitatea țării.