ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O funcționară din statul american Kentucky și-a pus comunitatea gay în cap pentru că a decis să nu oficieze căsătorii între persoane de același sex, așa cum a decis vineri Curtea Supremă a SUA. Pentru cei care nu sunt de acord cu această decizie, Kim Davis, angajată în districtul Rowan County, este o eroină. Pentru homosexuali, a devenit inamicul numărul unu.

Zeci de protestari, purtând steagul în culorile curcubeului, s-au adunat marți, de la primele ore, în fața biroului lui Kim Davis, funcționara care  a refuzat să elibereze certificate de căsătorie pentru cuplurile gay. Femeia care a spus un NU categoric unor lesbiene care i-au cerut certificatul de căsătorie și-a justificat această decizie.
 
”Convingerea mea profundă este aceea că Dumnezeu a lăsat căsătoria între o femeie și un bărbat. Eu nu pot fi parte la acest lucru”, a spus Kim Davis pentru un ziar local. Femeia a ținut să precizeze că nu face asta din ură sau bigotism, ci doar pentru că simte că ar fi împotriva convingerilor sale, transmite AP.

Mai mult, ea a invocat în sprijinul refuzului său un articol din ”Drepturile Omului din Kentucky”, care prevede că ”nicio autoritate nu se poate amesteca sau controla dreptul unei persoane la conștiință”. Iar conștiința sa îi spune că nu trebuie să fie de acord cu legalizarea căsătoriilor gay. 
 
Atitudinea funcționarei i-a scos în stradă pe adepții mariajelor gay, care i-au stigat ”Fă-ți meseria!”. Kim Davis a primit însă și suportul celor care nu sunt de acord cu aceste căsătorii. ”Am venit să o sprijin pe Davis pentru că ea face un lucru creștinesc”, a spus Dennis Bushman, unul dintre manifestanții anti căsătorii gay.

Homosexualii au amenințat însă că, dacă Davis va refuza în continuare să le emită certificatele de mariaj, o vor da în judecată.
 
Davis nu se lasă intimidată, spunând că nu se teme nici de guvernator și că va continua să facă exact ceea ce îi dictează conștiința.