ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Mosul, unul dintre cele mai mari orașe controlate de Statul Islamic, au căzut până acum victime campaniei de distrugere muzeul, biblioteca, universitatea și numeroase moschei, biserici și altare vechi.

Express.co.uk anunță că luptătorii ISIS au aruncat în aer una dintre cele mai vehi biserici din Mosul, ridicată în anul 1870!

Edificiul fusese construit de împărăteasa Eugenie, soția lui Napoleon al III-lea, aceasta fiind răsplata ei pentru preoții creștini care au ajutat la tratarea bolnavilor din zonă.

De-a lungul timpului Statul Islamic a distrus multe clădiri de o valoarea inestimabilă, ultima atrocitate fiind dărâmarea unei porți din jurul orașului antic Ninive din Irak, veche de peste 2.500 de ani. 

Palmira, o bijuterie arheologică antică din deșertul sirian înscrisă în Patrimoniul Mondial al UNESCO, a fost distrusă de ISIS.