ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Somalia a interzis petrecerile de Crăciun și An Nou pentru că sunt împotriva culturii islamice. Măsura a fost luată la câteva zile după ce Sultanatul din Brunei a anunțat același lucru. 

Directorul general al Ministerului pentru Afaceri Religioase din Somalia, Șeicul Mohamed Khayrow, a avertizat că forțele de securitate vor acționa în forță împotriva oricăror manifestări și adunări ce vor avea loc în capitala Mogadishu. 

"Toate petrecerile de Crăciun și Revelion sunt contrare culturii islamice, ceea ce ar dăuna credința comunității musulmane. Nu trebuie să existe niciun fel de activitate în această perioadă", a spus Khayrow.

Șeicul Nur Barun Gurhan, director adjunct al Consiliului Suprem Religios din Somalia, a declarat că evenimentele creștine ar putea provoca atacuri teroriste din partea grupului radical Al Shabaab, conform cotidianului New Vision din Uganda.