ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul britanic al Apărării a anunțat că autoritățile au trimis avioane de vânătoare să intercepteze două bombardiere ruse care se apropiau de spațiul aerian britanic, anunță Belga, citat de News.ro.

Avioanele ruse zburau la vest de Insulele Shetland, situate în nord-estul Marii Britanii, a precizat ministerul.

"Un avion (de tip) Typhoon (din cadrul forței de) reacție rapidă de la baza Lossiemouth din Scoția a interceptat două bombardiere ruse (de tip) Blackjack și le-a escortat în zona de interes a Regatului Unit", a declarat o purtătoare de cuvânt a Royal Air Force (RAF).

Zona de interes este mai largă decât spațiul aerian.

"Avioanele ruse nu au zburat în spațiul aerian britanic", a subliniat ea.

Ca "măsură de precauție", alte două avioane de vânătoare britanice au fost mobilizate și au decolat de la o bază aeriană din estul Angliei, însă intervenția lor nu a fost necesară.

Blackjack este numele de cod folosit de NATO pentru bombardierul strategic de tip Tupolev 160.

În decembrie 2015, oficiali militari britanici au purtat discuții cu omologi ruși pe tema "incursiunilor" ruse în apropierea spațiului aerian britanic.

Ministrul britanic al Apărării Michael Fallon anunța că aceste negocieri aveau ca obiectiv să găsească un mijloc de evitare a unei "erori de calcul sau accident" între aeronave ruse și britanice.