ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O navă a Marinei americane s-a ciocnit cu o navă comercială în dimineața zilei de 17 iunie,  pe coasta Japoniei,  anunță site-ul US Fleet Pacific.

Coliziunea dintre distrugătorul american USS Fitzgerald și nava japoneză ACX Crystal a avut loc la aproximativ 56 de mile marine sud-vest de Yokosuka, Japonia, în Oceanul Pacific. Șapte marinari americani sunt dați dispăruți. De asemenea, printre răniți se află și comandantul navei, anunță US Navy. Bryce Benson. Aceștia au fost duși cu elicopterul la spitalul maritim din Yokosuka. 
 
Procedurile de urgență au fost aplicate pentru ca nava să nu se afle în pericol de a se scufunda.

Distrugătorul a luat apă după incident, dar un echipaj lucrează pentru a remedia problemele, nava urmînd să ajungă în baza navală americană din Yokosuka. Partea tribord a USS Fitzgerald a fost grav avariată.

USS Fitzgerald este un distrugător cu rachete ghidate de clasa Arleigh-Burke comandat în 1995 și poartă numele după William Charles Fitzgerald, veteran de război din Vietnam. Mai mult de 60 de vapoare, 200 de avioane și 40.000 de militari sunt dislocați în Japonia, ca parte a Flotei a 7-a din SUA.

USS Fitzgerald a finalizat pe 1 iunie exercițiile de formare cu Marina Japoneză.