ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a susținut miercuri o conferință de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Cu această ocazie, Trump și-a nuanțat declarațiile privind Alianța.
 
„Am spus că este învechită. Nu mai este învechită”, a spus Trump în conferința de la Casa Albă. „Secretarul general și cu mine am purtat o discuție productivă despre ce poate NATO să facă mai mult în lupta împotriva terorismului. M-am plâns despre asta cu mai mult timp în urmă și au făcut o schimbare și acum se luptă cu terorismul", a spus Donald Trump, conform CNN.

În cadrul aceleiași conferințe, România a fost de două menționată de către secretarul general al NATO, de fiecare dată în termeni laudativi.  Mai întâi s-a vorbit despre Romania când s-a subliniat prioritatea întăririi Flancului Estic al NATO pentru a decuraja orice agresiune, în special cele repetate ce vin dinspre Rusia. „România a decis să-și mărească bugetul apărării la 2% din PIB. Alți aliați vor face și ei asta", a afirmat Jens Stoltenberg în timpul conferinței cu Trump.