ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Cuba, pe un teren "neutru". Aici se vor întâlni pentru prima dată de la Marea Schismă capii celor două mari biserici creștine: Patriarhul Chiril al Rusiei și Papa Francisc.

Întâlnirea istorică dintre Papa Fraancisc  și capul bisericii ortodxe ruse va avea loc săptămâna viitoare în Cuba, potrivit BBC News. Informația a fost confirmată atât de Vatican cât și de Patriarhia Rusă.

Potrivit unui comunicat al Bisericii Ortodoxe ruse, întâlnirea va avea ca temă principală „persecutarea creștinilor”. Discuțiile vor avea loc la data de 12 februarie pe aeroportul din Havana, Cuba, unde Francisc va face o oprire înaintea unei vizite oficiale în Mexic. 

Mitropolitul Hilarion, numărul doi în ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat că această întrevedre istorică va avea loc în Cuba,  în America Latină, și nu în Europa, pentru că insula din Caraibe este în același timp "un teren neutru", unde "creștinismul se dezvoltă", in timp ce Europa este continentul în care s-au consumat "conflicte" între cele două biserici, iar relațiile dintre els sunt încă marcate de probleme nesoluționate, cum ar fi cea a greco-catolicilor din Ucraina, scrie La Stampa. Mitropolitul Hilarion a mai spus că, în trecut, printre locurile luate în calcul pentru o posibilă întâlnire între șefii celor două biserici a figurat Viena.