ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul de Justiție din SUA apără interdicția "legală" impusă de Trump privind intrarea migranților pe teritoriul american și cere Curților de Apel să reinstaleze acest ordin în interesul securității naționale.

O notă de 15 pagini emisă de Departamentul Justiției susține că acest ordin reprezintă un „exercițiu legal al autorității președintelui”, și nu o interdicție privind musulmanii,  informează BBC News.
 
Principalele argumente aduse de cei de la Departamentul de Justiție sunt:
 
- președintele este cel mai în măsură să ia decizii privind securitatea națională

- este incorect să se afirme că este vorba de „o interdicție aplicată musulmanilor” pentru că șapte state au fost identificate ca reprezentând risc de terorism
- ordinul executiv este, prin urmare, „netru în ceea ce privește religia” străinilor din afara SUA

Judecătorii Curții de Apel din San Francisco se vor reuni, marți, pentru a stabili dacă se va permite sau se va respinge interdicția lui Trump privid imigranții.

Donald Trump a emis în urmă cu o săptămână un ordin executivă prin care interzice temporar intrarea în Statele Unite a cetățenilor din țări unde există risc terorist. Țările vizate sunt Irak, Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan și Yemen.