ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mark Zuckerberg, co-fondatorul reţelei de socializare Facebook, promite internet în taberele de refugiaţi, scrie The Telegraph.
 
Facebook va ajuta milioanele de oameni care fug de război şi sărăcie să aibă acces la internet. Este un proiect care va demara rapid, în colaborare cu Organizaţia Naţiunilor Unite.

Zuckerberg şi Bill Gates, fondatorul Microsoft, au fost oaspeţii unui eveniment organizat la New York, la Adunarea Generală ONU. Ei au anunţat că vor susţine Naţiunile Unite - financiar şi pe alte căi - să-şi îndeplinească unul dintre obiectivele urgente: acces universal la internet până în 2020.

Reţelele de socializare joacă un rol extrem de important în actuala criză a refugiaţilor cu care se confruntă Europa. Imaginile cu refugiaţi care - odată ajunşi într-o ţară occidentală îşi fac imediat fotografii şi le postează pe reţelele de socializare - sunt la ordinea zilei.

Potrivit sociologilor, aceste fotografii, dar şi conversaţiile pe reţelele de socializare, sunt pentru cei rămaşi acasă un imbold puternic de a lua şi ei calea exilului.