ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul american Oregon devine va permite rezidenților săi care nu se identifică drept bărbat sau femeie să aleagă o a treia opțiune de acest fel.

Începând de luna viitoare, cetățenii statului Oregon vor putea alege una dintre litere M, F sau X pe cărțile lor de identitate sau pe permisele de conducere. Această schimbare este ca urmare a unui judecător statal care a permis lui Jamie Shupe, un veteran de război, să se identifice cu un al treilea sex.

Jamie Shupe, 52 de ani, este prima persoană din SUA căreia i s-a recunoscut dreptul de a nu se numi nici bărbat, nici femeie. Un judecător a admis cererea lui Shupe să se considere eliberat de obligația de a intra în clasificarea binară a genurilor, după ce a fost identificat ca bărbat la naștere, dar indicat ca femeie în documentele de pensionare din armată.

Acea hotărâre se pare că este singulară în SUA. Pentru a ajunge la această concluzie, au fost strânse comentarii de la populație. Foarte puțini au fost cei care au fost împotriva măsurii care la începutul anului a fost adoptată de provincia canadiană Ontario.

Luna trecută și Senatul Californiei a adăugat o a treia opțiune pentru cărțile sale de identitate.