ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O economie europeană puternică este și în avantajul Statelor Unite, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, invocând Planul Marshall postbelic prin care Washingtonul a investit în Germania, pentru a evidenția că schimburile comerciale pot aduce ''o situație reciproc avantajoasă'', transmite Reuters, preluată de Agerpres.

„George C. Marshall era convins că un comerț bun și o economie puternică în Europa sunt și în avantajul companiilor americane — și nu ar trebui să uităm acest lucru”, a afirmat ea într-un discurs la organizația non-profit The German Marshall Fund of the United States.

„Protecționismul, izolaționismul împiedică inovația și, pe termen lung, este în dezavantajul tuturor, în special al celor care mizează pe izolaționism, chiar dacă folosesc un termen diferit pentru asta", a adăugat Merkel, conform unei traduceri oficiale în engleză a discursului său susținut în germană.