ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După evenimentele din 1989, care au dus la destrămarea fostului bloc comunist, Austria a devenit o mare putere economică. Firme locale au reușit prin mijloace încă necunoscute să acapareze întregi domenii economice din Europa de Est.

OMV, Erste, Raiffeisen, Schweighofer Holzindustrie, VIG și altele, au făcut afaceri extrem de oneroase în această parte a Europei.

Christian Kern, cancelarul Austriei, se revoltă împotriva cetățenilor est-europeni, care, din cauza sărăciei, pleacă în alte țări pentru un trai mai bun. Imigranții veniți din alte state UE trebuie să poată fi opriți să aibă acces la un loc de muncă dacă un austriac calificat a aplicat pentru aceeași funcție, a declarat cancelarul Christian Kern, liderul Partidului Social-Democrat din Austria (SPO, centru-stânga).

"Acest lucru înseamnă că doar dacă nu va fi disponibil un șomer în Austria un loc de muncă poate fi dat fără restricții unui imigrant", a adăugat Christian Kern, citat de site-ul de știri Kurier.at și de Euobserver.
 
Christian Kern a acuzat țările est-europene că "exportă șomaj în Austria", îndemnând companiile austriece să acorde prioritate la angajare austriecilor.
 
Cancelarul Austriei propune introducerea unui "mecanism de protecție pe piață muncii". "La nivelul Uniunii Europene, trebuie reintrodus un instrument pe piața muncii, în principal în sectoarele în care șomajul este ridicat și unde sunt tensiuni", a subliniat Kern.

Kern uită că toți cetățenii UE au drepturi egale în privința liberei circulații. Totodată, cancelarul Austriei nu face nicio referire la migranții veniți din zonele arabe.