ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un nou atac cu arme chimice, comis de jihadstii ISIS din Mosul, Irak a, avut loc fără ca presa occidentală să se agite prea mult. Atacul ar fi fost produs în cartierul al-Abar din Mosul. Cel puțin 20 de soldați au acuzat probleme respiratorii și au fost tratați într-un spital din oraș. De asemenea, ar fi fost răniți consilieri militari americani și australieni, dar surse guvernamentale din cele două state au minimalizat incidentul.

Un oficial irakian susține că militanții ISIS au lansat o rachetă cu gaz clorin în zona eliberată din vestul orașului Mosul, în noaptea de 14 spre 15 aprilie, potrivit New York Post. 
Sute de civili au fost uciși la Mosul în ultimele luni după ce autoritățile locale le-au spus să stea în case în ciuda atacurilor aeriene ale coaliției conduse de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în acest oraș irakian, a transmis recent Amnesty International.

Este însă evident că numeroasele atacuri chimice comise în ultima perioadă de jihadiștii ISIS la Mosul nu preztintă același interes pentru mass media occidentale, așa cum s-a îmtâmplat în cazul presupusului atac cu gaze de la Idlib, din Siria, de la începutul lunii aprilie, când tot Occidentul și toată presa străină l-au acuzat imediat pe Assad, deși nu există nici acum dovezi ale acelui atac.

Într-un atac aerian de la 17 martie, aproape 150 de civili ar fi fost uciși în cartierul al-Jadida din Mosul, a subliniat Amnesty. SUA și autoritățile irakiene au anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că anchetează acest caz, dar și alte incidente similare.