ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Leo Varadkar, 38 de ani, este noul premier al Republicii Irlanda. Acesta este de profesie medic, iar părinții săi sunt un imigrant indian și o irlandeză.

Leo Varadkar a fost primul membru al unui guvern irlandez în exercițiu care, în 2015, și-a declarat homosexualitatea, în cursul unui interviu radiofonic.

Esteo alegere ciudată a irlandezilor, o țară unde avortul este interzis, mai puțin dacă viața mamei este în pericol, unde homosexualitatea a fost dezincriminată în 1993 și unde divorțul a fost autorizat doi ani mai târziu.

Ales deputat în 2007, după care a ocupat mai multe posturi de ministru, Leo Varadkar a cunoscut o ascensiune meteorică. Fiul unui medic originar din Bombay și al unei irlandeze infirmiere, el a crescut împreună cu surorile sale mai mari la Dublin. Medic generalist, el a luat rapid virusul politicii, devenind consilier muncipal la vârsta de 25 de ani, după care a intrat în Parlament în 2007, înainte să împlinească 30 de ani. Intrat în Guvern în 2011, el a deținut portofoliile Transporturilor, Turismului și Sportului, iar apoi al Sănătății și al Protecției Sociale. În 2015 el a făcut campanie în favoarea căsătoriei între persoane de același sex și a unei relaxări a legislației cu privire la avort.