ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul care a militat pentru legalizarea căsătoriilor intre persoane de același sex în Irlanda, adjudecându-și victoria la referendumul de la luna trecută, vrea acum și legalizarea avortului, scrie ziarul The Times.

Partidul Irlandez al Muncii a început deja să facă lobby pentru schimbarea celui de-al optulea amendament al Constituției Irlandei, care prevede că în această țară cu o puternică tradiție catolică, avortul este permis doar dacă viața mamei este în pericol. Sau dacă acesta are tendințe sinucigașe.

În 2013, parlamentarii irlandezi au adoptat o lege extrem de controversată ce permite avortul, dar numai în cazul în care viața femeii este pusa in pericol sau dacă are tendințe sinucigașe.

În ciuda amenințărilor cardinalilor și a episcopilor, premierul irlandez a câștigat aceasta bătălie, legalizând astfel avortul în cazul urgențelor medicale și al riscului de sinucidere.