ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O slujbă religioasă de redeschidere a unei biserici creștine construite pe locul unde se spune că Iisus Hristos a făcut minunea înmulțirii pâinilor și peștilor afost oficiată luni în nordul Israelului.

Complexul unde se află biserica romano-catolică din Tabgha, situată pe malul Mării Galileii, a fost aproape distrus complet în 2015 în urma unui incendiu premeditat declanșat de fanatici evrei, informează BBC News.

Liderii Israelului au condamnat incidentul, afirmând că este „o crimă mișelească". După opt luni de lucrări de renovare, care s-au ridicat la valoarea de aproximativ un milion de dolari, biserica a fost redeschisă.

Biserica înmulțirii pâinilor și peștilor din Tabgha este un loc sacru și faimos pentru creștini, care cred că aici Mântuitorul a hrănit aproape 5.000 de oameni cu numai cinci pâini și doi pești.
 
Prima Biserică a "Saturării celor 5.000 de oameni" a fost ridicată aici în jurul anului 350.