ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că „limba engleză își pierde importanța în Europa încet, dar sigur", în cadrul unei conferințe privind situația Uniunii Europene în contextul Brexit, notează BBC News.

 Juncker a participat la o conferință în Florența, a precizat că se va adresa în limba franceză și apoi a zâmbit, stârnind râsete și aplauze din jur.

„Încet, dar sigur, limba engleză își pierde importanța în Europa. În plus, în Franța se desfășoară acum alegeri...vreau ca ei să înțeleagă ce vorbesc", a spus Juncker.

Apoi, președintele Comisiei Europene a redevenit serios și s-a referit la tensiunile dintre UE și guvernul Marii Britanii în privința negocierilor pentru Brexit.

„În ciuda succeselor și a creșterii economice, Marea Britanie a decis să părăsească UE și asta este o tragedie. Vom negocia corect cu prietenii noștri britanici, dar să nu uităm că nu Uniunea Europeană abandonează Marea Britanie, ci invers. Asta contează foarte mult, este o diferență care se va resimți în următorii ani, nu e un eveniment minor", a spus Juncker.

Creșterea economică în UE este de două ori mai mare decât cea din Statele Unite, iar cetățenii din Blocul comunitar pot sta liniștiți în viitorul apropiat, a subliniat Jean-Claude Juncker.

Joi, Theresa May, premierul Marii Britanii, a acuzat politicienii și oficialii europeni că încearcă să influențeze rezultatele alegerilor naționale din 8 iunie. May a mai spus că anumiți politicieni de la Bruxelles nu doresc ca negocierile pentru Brexit să aibă succes.