ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jill Stein, candidata la președinția SUA din partea Partidului Verde, care a solicitat în mod oficial renumărarea voturilor în statul în care Donald Trump, președintele ales al SUA, a fost declarat câștigător, renunță acum la cererea de a renumăra voturile în statul Pennsylvania, din cauza costurilor exorbitante, potrivit CNN.

 Citând costuri majore, pe care votanții trebuie să le achite din cauza unei hotărâri judecătorești, Stein a renunțat oficial la renumărarea voturilor în statul american Pennsylvania. Costurile evocate de politician se ridică la suma de 1 milion de dolari.

„Cererea scandaloasă a judecătorului, ca alegătorii să plătească o sumă atât de exorbitantă, mi se pare o barieră rușinoasă și inacceptabilă impusă față de participarea democraitcă", a declarat Stein.

„Acesta este un alt semn că legea electorală din Pennsylvania este formulată împotriva votanților. Cerând un milion de dolari de la alegători, curtea s-a făcut clar înțeleasă: nu are niciun interes în a acorda un proces echitabil preocupărilor legitime ale alegătorilor privind acuratețea, securitatea și corectitudinea unor alegeri viciate de suspiciune", a completat Jill Stein.