ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Navele de război a 26 de națiuni, printre care ale Statele Unite ale Americii și Chinei, se îndreaptă către Hawaii pentru o serie de cinci săptămâni de antrenamente cu scopul de a promova securitatea internațională, bună voința și cooperarea pe mare.

Marile jocuri ale Pacificului vor avea loc în mijlocul tensiunilor în creștere și competiției pe apele din regiunea Pacificului Asiei și va include nave de război de la cel puțin 7 națiuni care au diverse interese în zonă.

China va face parte din aceste jocuri care au loc o dată la doi ani pentru a doua oară.

Unii dintre membrii Congresului și a Departamentului de Apărare al SUA au cerut retragerea invitației pentru China din cauza cererilor teritoriale ale Chinei.

Așadar, 45 de nave, cinci submarine, 200 de avioane și 25,000 de oameni vor face parte din acest eveniment, care va include antrenament la suprafață, strategii de apărare în aer și cu proiectile și alte aptitudini maritime.
 
Oficialii americani au motivat decizia de a-i invita pe chinezi la RIMPAC 2016 ca fiind o încercare a de menține siguranța și securitatea liniilor navale internaționale prin înărirea legăturilor cu Beijingul.

Pentru alți analiști însă, măsura este una riscantă sau chiar inutilă.