ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Bashar al-Assad trebuie să pună imediat capăt asediului orașelor din Siria în care sirienii mor de foame. Așa a declarat secretarul american de Stat John Kerry, care susține că Bashar al-Assad este "un dictator brutal și un magnet pentru terorism care folosește înfometarea ca armă de război".

Kerry a adus drept argument locuitorii din orașul sirian asediat Madaya, care au fost descriși de martorii oculari ca niște schelete ambulante. Nu au mai fost văzuți oameni într-o asemenea stare de la eliberarea lagărelor de concentrare după al Doilea Război Mondial, a mai spus șeful diplomației americane.

El a recunoscut că membrii comunității internaționale rămân divizați dacă președintelui sirian ar trebui să i se permită să rămână la putere după un acord de pace, însă a adăugat că Assad rămâne un magnet pentru terorism.
 
 În opinia lui Kerry luptele din Siria au loc din cauză că Assad a ignorat solicitările poporului sirian și a răspuns cu arme și gloanțe.