ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Faptul că universala urare "Crăciun fericit" s-a preschimbat pentru unii americani în "Vacanță fericită" poate fi considerată o schimbare semnificativă în viața de zi cu zi a americanului.

Adepții urării "Vacanță fericită" susțin că nu mare mare lucru. Partizanii urării "Crăciun fericit" sunt mai mult decât iritați, considerând că înlocuirea acestei tradiționale urări de Crăciun face parte dintr-un "război împotrva creștinismului", scrir jurnaistul american Dennis Prager în articolul "Este foarte important să spui Crăciun Fericit", publicat de site-ul realclearpolitics.com.

Jurnalistul arată că avocații urării "Vacanță fericită" contrazic, într-un mod isteric, tabăra adversă, deși, în paralel, neîncetat, fac presiuni pentru a scăpa America de formula "Crăciun fericit".

Deci, ce se întâmplă? Este sau nu importantă înlocuirea urării "Crăciun fericit" cu "Vacanță fericită?, se întreabă Dennis Prager.

Răspunsul este evident: Este foarte importantă. Acesta este și motivul pentru care tabăra anti "Crăciun fericit" lucrează intens pentru a demonstra că această urare este o ceva ce ține de trecut. Și au un succes remarcabil, consideră jurnalistul.
 
Drept dovadă, spune el, am primit urarea de "Vacanță fericită" de la fiecare chelner în fiecare dintre restaurantele în care am cinat. Dar și de la tinerii cu care m-am întâlnit când am mers în sala de sport. De la fiecare însoțitor de zbor sau pilot din drumurile mele cu avionul. Și chiar din partea fiecărei persoane cu care am vorbit în aceste zile la telefon, explică Dennis Prager. 
 
Acesta continuă: Când am răspuns, de fiecare dată, "Mulțumesc, Crăciun Fericit", am simțit nu de puține ori că am creat mici tensiuni. Am avut senzația de câteva ori că cei cărora le-am urat "Crăciun fericit", deși ar fi trebuit să fie fericiți că cineva se simte liber să rostească cuvântul "Crăciun", de fapt percepeau asta ca pe un conflict de idei.
 
Jurnalistul amintește că in multe dintre școli, licee și universități "Crăciunul" a fost eliminat. Prin urmare, elevii și studenții nu vor mai avea o "Vacanță de Crăciun", ci o "vacanță de iarnă". Tabăra care se opune urării "Crăciun Fericit" și altor expresii în care apare cuvântul "Crăciun" știe perfect ce face. Această tabără este complet lipsită de sinceritate când respinge cu vehemență acuzațiile susținătorilor urării "Crăciun Fericit" conform cărora se duce un război împotriva creștinismului.

Sigur că are loc un război împotriva creștinismului, sau mai precis, un război împotriva religiei Americii. 

Stânga din America, la fel ca și stânga din Europa, vrea să creeze  o societate seculară completă.

Din păcate, majoritatea oamenilor nu realizează că stânga crede în secularism la fel de fervent cum creștinii cred în Iisus Hristos.
 
Acesta este motivul pentru care "Crăciun fericit" îi deranjează așa de mult pe reprezentanții stângii, anti religie, susține jurnalistul.

Stânga nu-și face însă publică agenda prin care intenționează să secularizeze America. În schimb, activiștii oferă argumentul multiculturalist, susținând că Crăciunul, folosit în urarea "Crăciun fericit" sau "petrecere de Crăciun" sau "vacanță de  Crăciun" nu este "global".

Acest argument este însă absurd, consideră Dennis Prager. Pe cine exclud cei care urează celorlați "Crăciun Fericit"? Pe non creștini?
 
Eu sunt un non creștin. Sunt evreu.  De aceea, Crăciunul este pentru mine o zi la fel de religioasă precum este și Ramadanul. Dar sunt și american, iar Crăciunul este o sărbătoare națională pentru America. De aceea, este și vacanța mea, așa cum este pentru majoritatea americanilor care sunt creștini, adaugă jurnalistul.

Dar și dacă Crăciunul nu ar fi fost o sărbătoare națională, tot aș fi vrut ca marile companii să organizeze petreceri de Crăciun, școlile să intre în vacanța de Crăciun iar piloții să le ureze pasagerilor "Crăciun Fericit". Doar pentru că eu personal nu sărbătoresc Crăciunul, de ce aș vrea să elimin cuvântul "Crăciun" din discursul public, în condițiile în care Crăciunul este celebrat de 90% dintre americani?, se întreabă retoric jurnalistul.
 
Este ceva ce frizează mizantropia, dacă nu chiar răutatea, să vrei să negi celorlalți compatrioți ai tăi bucuria de a avea petreceri de Crăciun pe care să le numească "petreceri de Crăciun" sau să îi obligi înlocuiască urarea "Crăciun Fericit" cu "Vacanță fericită".
 
O țară majoritar creștină care îi tratează atât de bine pe non creștini merită ceva mai bun, susține autorul acestui articol.

Concluzia sa este că: Narcisismul, mizantropia, răutate și nerecunoștiința, la asta se reduce campania celor de stânga care sunt împotriva urării "Crăciun Fericit" și a ptrecerilor de Crăciun.
 
În încheiere, Dennis Prager îi sfătuiește pe americani: Spuneți, așadar "Crăciun Fericit" și "petreceri de Crăciun". Dacă nu o veți face, îl veți lăsa pe  Grinch al zilelor noastre să câștige!