ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția albaneză a anunțat că a arestat un jurnalist care proferase amenințări, pe Facebook, la adresa unui înalt oficial al UE.


Jurnalistul Kastriot Myftaraj, 51 de ani, afiliat ueni grupări de centru-dreapta, de opoziție, a scris, pe Facebook, un mesaj de amenințare la adresa Romanei Vlahutin, ambasadoarea UE la Tirana, pe care a făcut-o „teroristă”.
Postarea sa a fost considerată un îndemn clar la violență, jurnalistul adăugând că  „Orice albanez care își iubește țara o poate ucide pe Romana, iar asta va fi un atac anti-terorist, nu unul terorist”.
 
Ziaristul o acuză pe ambasadoarea UE că „lucrează” pentru guvernul de la Belgrad, care, pretinde el, încearcă să pună în practică, cu sprijinul premierului albanez Edi Rama, anexarea Albaniei la Serbia, ca parte a unui proiect ce urmărește refacerea fostei Iugoslavii.

Myftaraj riscă acum trei ani după gratii, scrie Fox News.