ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru că așa impune instanța din Hexagon, în urma unor plângeri în care se invocă separația dintre stat și Biserică.

De mâna lungă a justiției nu a scăpat nici statuia Fecioarei Maria din orașul Publier. Magistrații francezi au cerut autorităților să scoată statuia Fecioarei Maria, considerată un simbol religios, dintr-un parc public, în termen de trei luni. În caz contrat pentru fiecare zi de întârziere se va plăti o amendă de 100 de euro pentru fiecare zi de întârziere, relatează BBC.
 
Primarul Gaston Lacroix a afirmat că va încerca să mute statuia pe un teren privat.

Reprezentarea în marmură a Sfintei Fecioare se află pe malul Lacului Geneva, la mică distanță de granița cu Elveția, din 2011. Dar a devenit subiect al numeroase controverse locale, după ce mulți francezi s-au declarat deranjați de faptul că statuia a fost plătită din fondurile primăriei.
Acum însă, după ce magistrații au decis că nu mai are ce căuta acolo, pe rețelele de socializare sunt tot mai mulți cei care se revoltă, întrebându-se dacă, în acest fel, nu se încalcă libertatea de expresie a creștinilor.

Nu ar fi prima dată când justiția din Franța ia astfel de decizii de eliminare a unor simboluri religioase. Anul trecut, în februarie, magistrații au hotărât ca statuia Fecioarei Maria, ridicată de italienii din Alta Savoia, în 2011, amplasată între Franța și Elveția, ”încalcă laicitatea și, prin urmare, trebuie dată jos”. o soartă similară a avut și un monument ridicat în memoria Papei Ioan Paul al-II-lea, despre care contestatarii săi au spus că are un "caracter ostentiativ".