ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport publicat de Gatestone Institute arată, dacă mai era nevoie, că Londra a devenit paradisul moscheilor. Care răsar ca ciupercile în metropola de pe malul Tamisei, în timp ce bisericile își închide porțile.

Rata închiderii bisericilor din capitala Regatului Unit este izbitor de mare, comparativ cu orice alt oraș din Europa, așa cum și numărul moscheilor care le iau locul crește in ritm rapid, susțin cei de la Gatestone Institute, analizând schimbările de ordin religios.
 
„Londra este mult mai islamică decât multe state musulmane luate la un loc”, spune Maulana Syed Raza Rizvi, unul dintre predicatorii islamiști care trăiesc în ceea ce jurnalista Melanie Phillips denumește „Londonistan”. O apreciere mai puțin elegantă o are însă Wole Soyinka, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, care a numit Marea Britanie „o hazna pentru islamiști".
 
Site-ul Breitbart amintește declarația primarului musulman al capitalei britanice, Sadiq Khan, după recentul atentat terorist de la Westminster: „Teroriștii nu pot suporta multiculturalismul ". 
 
Devine însă tot mai evident că Londonistan-ul, cu cele 423 moschei noi, se ridică încet dar sigur pe ruinele triste ale creștinismului britanic, spune analistul italian Giulio Meotti pentru Gatestone Institute. Meotti citează o informație publicată de Wall Street Journal, conform căreia 500 de Biserici de toate confesiunile din Londra au fost transformate în case private.

Situația stă cam așa: 

The Hyatt United Church a fost cumpărată de comunitatea egipteană, pentru a o transforma în moschee. Biserica Sfântul Petru a devenit și ea moscheea Madina, iar moscheea Brick Lane a fost ridicată pe locul unei foste Biserici metodiste. Și nu doar lăcașe creștine au devenit, peste noapte, moschei, ci și oamenii au ales să se convertească. Conform unor statistici recente, numărul celor care au ales să se convertească la Islam s-a dublat. De multe ori, cei care fac asta aleg Islamul radical, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Khalid Masood,  atacatorul de la Westminster.
 
Daily Mail a publicat imagini care spun totul: în poză apar o moschee și Biserici, una lângă alta. Dacă în Biserica San Giorgio, care, in mod normal ar trebui să adăpostească 1.230 de credincioși, doar 12 oameni au venit la slujbă, iar la Biserica Sfânta Maria nu s-au adunat mai mult de 20 de persoane, moshceea din apropiere este arhiplină. Așa că musulmanii care nu mai încap își fac rugăciunea de vineri în stradă.