ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laureat al premiului Nobel în 2001,  americanul Joseph Stiglitz, a vorbit despre criza din Grecia.

Acesta a spus că vinovați pentru această situație sunt creditorii internaționali.

„Este uimitor cum creditorii au refuzat să-şi asume responsabilitatea pentru tot ce s-a întâmplat şi să recunoască eşecul prognozelor şi al modelelor propuse de ei. ... Nu-mi amintesc de o criză care să fi fost iniţiată atât de făţiş şi să fi avut consecinţe catastrofale precum aceasta. ... Liderii europeni arată, în sfârşit, adevărata faţă a acestei dispute şi nu este deloc una plăcută. Este o dispută despre putere şi democraţie şi mai puţin despre bani şi economie”, consideră Stiglitz

În ceea ce privește referendumul, Stiglitz este fără echivoc: ar vota NU.

„Un astfel de vot ar deschide posibilitatea Greciei, naţiune cu o solidă tradiţie democratică, să-şi ia soarta în propriile mâini. Grecii ar avea oportunitatea de a-şi clădi un viitor, chiar dacă nu la fel de prosper ca trecutul, dar plin de speranţă în raport cu tortura din prezent", a spus economistul american.