ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul formațiunii Frontul Național este cotată cu o intenție de vot de 25-26% față de principalul său contracandidat, republicanul Francois Fillon, care se bucură de suportul a 23-25% din electoratul francez, într-un sondaj Ipsos Sopra Steria.

Candidatul independent Emmanuel Macron se află pe locul trei în sondaj, în creștere față de sondajele precendente, având o intenție de vot de 20%, care ar putea urca și mai mult dacă Partidul Socialist îl va desemna drept candidat pe Arnaud Montebourg și nu pe fostul premier Manuel Valls, conform Bloomberg.

Candidatul comunist Jean-Luc Melenchon are în sondaj cu un procent de 14-15%.

După alegerea lui Donald Trump în Statele Unite, alegeri prezidențiale din Franța sunt atent monitorizate, fiind o altă cursă crucială între candidați ai dreptei naținaliste și candidați parte a sistemului.

Conform sistemului electoral francez, primii cei doi candidați cu cele mai multe voturi în primul tur se vor confrunta în turul 2, unde Marine Le Penn va pleca cu un dezavantaj important, deoarece cel mai probabil socialiștii îl vor sprijini pe republicanul Fillon pentru ascensiunea în fotoliul de la Palatul Elysee.

Sondajul realizat de Ipsos Sopra Steria nu a inclus și date pentru turul doi al alegerilor.