ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Leo DiCaprio s-a retras brusc: nu mai găzduiește strângerea de fonduri pentru candidata Partidului Democrat la președinția SUA, care s-ar fi desfășurat în casa lui din Los Angeles și unde invitații ar fi trebuit să achite 33.400 de dolari pe meniu, scrie heatst.com, citat de Mediafax.

 DiCaprio a invocat scuza programului prea încărcat, dar nu toată lumea este convinsă de veridicitatea ei.

Mișcarea vine la câteva zile după ce publicația Hollywood Reporter a spus că starul și fundația sa omonimă ar fi fost asociate cu un scandal în care este implicat un fond suveran din Malaezia, în același timp în care propria organizație a lui Hillary și Bill Clinton este investigată.

Invitații la evenimentul din LA au fost anunțați, prin e-mail, că "programul de producție pentru documentarul despre climă produs de DiCaprio, "Before the Flood/ Înainte de Inundație", a fost schimbat... ceea ce nu îi va permite actorului să se întoarcă în Los Angeles...Prin urmare, Leo personal le-a cerut prietenilor săi Justin Timberlake și Jessica Biel, soția sa, să găzduiască evenimentul la casa lor din Hollywood Hills".

 Unele persoane, însă, se întreabă dacă această schimbare de program are legătură cu articolul publicat de Hollywood Reporter, în care scrie că Departamentul de Justiție al SUA a depus o plângere de sechestru în instanța federală, referitoare la un fond malaezian ce susține Red Granite Pictures - o companie de producție care a lucrat la filmul lui DiCaprio "The Wolf of Wall Street/ Lupul de pe Wall Street".

THR a scris: "Plângerea nu îl vizează pe Leonardo - se face referire la el de două ori, într-un document de 136 de pagini, cu Hollywood Actor 1". Dar, "Scandalul aruncă o lumină nefamiliară asupra fundației caritabile a celui mai puternic actor de la Hollywood, datorită modului în care a beneficiat direct din relațiile lui DiCaprio cu figuri-cheie din saga".

O sursă apropiată de familia Clinton a spus că reportajul din THR nu a fost "deloc un factor" al mutării evenimentului, în timp ce o sursă apropiată a actorului a adăugat: "Leo este prins în New York până miercuri, ca să își termine proiectul la timp, pentru a avea premiera la festivalul de film din Toronto...Nu vrea să o lase pe Hillary să aștepte, așa că și-a sunat prietenii, Justin și Jessica, și i-a rugat pe ei să găzduiască evenimentul".