ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Libertatea de circulație a cetățenilor UE în Marea Britanie va continua să fie garantată timp de cel puțin doi ani, ca parte a unui acord tranzițional, potrivit presei britanice, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Prima rundă a discuțiilor privind separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană s-a încheiat joi, însă până în acest moment nu au fost oferite informații concrete despre viitorul cetățenilor expatriați.

Marea Britanie este programată să părăsească Uniunea Europeană la finalul lunii martie 2019.

Unii membri ai Cabinetului Theresa May, inclusiv ministrul de Finanțe, Philip Hammond, susțin că ar fi necesar o perioadă de tranziție care să protejeze economia.

Potrivit planurilor lui Hammond, cetățenii UE ar avea garantată libertatea de circulație în UE pe o perioadă de până la doi ani după Brexit, relatează cotidianul The Times.

Pe de altă parte, o sursă guvernamentală de rang înalt citată de cotidianul The Guardian a declarat că libertatea de circulație ar putea fi garantată pe o perioadă de până la patru ani.

Reprezentanții Guvernului Marii Britanii nu au comentat momentan în mod oficial aceste informații.

Durata perioadei de tranziție este un subiect intens discutat în cadrul Guvernului, Hammond fiind de părere că aceasta ar trebui să dureze "mai mulți ani".

Pe de altă parte, Liam Fox, ministrul britanc al Comerțului, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că ar fi "foarte fericit" cu o perioadă de tranziție de doar "câteva luni".