ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondatorul partidului Mișcarea Cinci Stele(M5S) din Italia, Beppe Grillo, a spus că recenta înțelegere dintre creditorii internaționali și Grecia este nazism.

Acesta a mai afirmat că premierul Tsipras și-a "cedat țara pe mâna nemților".

"Tsipras și-a cedat țara pe mâna nemților ca să fie folosită ca un vasal.Crezând că se poate opune UE din interior și prezentându-se fără un plan B pentru exit, el a ajuns să lase Grecia fără nicio putere de negociere în relație cu UE”, a spus Grillo.

Acesta a afirmat că prima consecință după semnarea înțelegerii este nazismul.

"Consecințele acestui dezastru politic se află înaintea ochilor noștri: 
- nazism explicit din partea celor care au redus periferia Europei la un protectorat folosind datoria cu ecouri alarmante din punct de vedere al paralelelor istorice.
- muțenie sau suport explicit pentru Germania de către țările europene; fie din oportunism ( la cei din nord), fie din subordonare (la cei de la periferie).
- piețe financiare care sărbătoresc sfârșitul democrației cu noi recorduri
- expropierea bogăției naționale prin vânzarea proprietăților grecești prin intermediul unui fond creat de Adolf Schauble".

Grillo nu a uitat nici de America și tratatul TTIP: "Drama euro va continua, atâta vreme cât americanii vor dori, adică până la aprobarea definitivă a tratatului TTIP, prin care SUA vor subjuga Europa într-un mod nu foarte diferit de felul în care Germania subjugă periferia".

În final, acesta a cerut ieșirea Italiei din zona euro. "Nu e posibil să reformăm euro din interior, ci trebuie să-l atacăm din afară, abandonând acest corset anti-democratic. Datoria noastră și lipsa creșterii, la care se adaugă deflația, ne plasează de partea celor care sunt învinși de datorie. De aceea trebuie să ne pregătim  de un guvern care să fie explicit împotriva euro, pentru a ne apăra de asaltul final asupra bunăstării poporului italian", a afirmat Grillo pe pagina personală.

M5S este a treia forță politică a Italiei, conform alegerilor din 2013, obținând 25,5% din voturi. De asemenea, este partidul care a obținut cele mai multe voturi candidând de unul singur, celelalte candidând în două coaliții.