ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 20.000 de persoane au ieșit în stradă, luni, la Viena, la trei zile de la descoperirea unui camion frigorific cu 71 de cadavre pe o autostradă din Austria. Manifestanții au denunțat ratamentul aplicat imigranților.

 Oamenii s-au adunat la gara Westbahnhof înainte de a mărșălui de-a lungul unei străzi comerciale, în timp ce un serviciu religios în memoria celor 71 de imigranți avea loc în Catedrala Sfântul Ștefan din Viena, relatează Agerpres, citând France Press.

"Ne-am săturat de atâția morți, de suferință și persecuție", a declarat cu această ocazie arhiepiscopul de Viena, cardinalul Christoph Schoenborn, în prezența mai ales a membrilor cheie ai guvernului austriac.

Mulți dintre aceștia, majoritatea fără vize, s-au urcat apoi într-un tren cu destinația orașul austriac Salzburg, în timp ce alții în trenuri spre Munchen, în sudul Germaniei. Citește mai multe aici AFP.