ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clienții unei bănci din Marea Britanie vor fi "privilegiați". Ei sunt primii care vor putea alege, când completează documentele oficiale, din trei opțiuni în ceea ce privește sexul lor, nu doar între „masculin” sau „feminin”.
 
Metro Bank a introdus în documentele sale oficiale dedicate clienților, alături de clasicele opțiuni în ceea ce privește sexul - masculin și feminin - varianta ''non-binar''. Acesta este termenul folosit de indivizii care nu se identifică nici bărbați, nici femei, scrie Agerpres.

De asemenea, banca a adăugat formula de adresare ''Mx'' (derivată din ''Mr'' - dl., ''Mrs'' - dna., Ms. - domnișoară), folosită de obicei de persoanele transsexuale sau de cele non-binare, care preferă să fie apelate cu pronume neutre din punct de vedere al genului. 

Decizia a fost luată după ce o tânără de origine scoțiană, Kaelin Fanish, nu a reușit să-și deschidă un cont la Metro Bank deoarece aceasta nu avea decât două opțiuni în privința sexului, masculin sau feminin, iar ea nu se regăsea în acestea.