ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat luni că „orice utilizare a armelor chimice” în Siria va face obiectul unor represalii și va provoca un răspuns imediat al Parisului, relatează AFP.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său rus Vladimir Putin la Versailles, președintele francez și-a exprimat totodată dorința de a „consolida parteneriatul cu Rusia” în lupta împotriva terorismului în Siria, informează Agerpres.

„Din punctul nostru de vedere există o linie roșie foarte clară — utilizarea armelor chimice de către oricine", a avertizat șeful statului francez. "Orice utilizare a armelor chimice va face obiectul unor represalii și al unui răspuns imediat, în orice caz din partea Franței", a adăugat el.
 
Macron se află pentru prima oară la discuții oficiale față-n față cu liderul de la Kremin, pe fondul tensiunilor legate de conflictele din Siria și din Ucraina. Cei doi s-au întâlnit la palatul Grand Trianon, la Versailles. 
Recent, echipa de campanie a lui Macron a acuzat Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra lor, notează BBC.

La summitul G7 din Sicilia, din weekend, Macron a afirmat că „discuțiile cu Rusia  sunt esențiale pentru că sunt o serie de situații internaționale care nu vor putea fi rezolvate fără un dialog puternic”.