ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opozanți ai primirii migranților au manifestat miercuri la Praga și în alte orașe ale Republicii Cehe, țară ale cărei autorități au fost acuzate recent de ONU de tratament 'degradant' față de migranți.

Între 3.000 și 5.000 de persoane, potrivit diverselor estimări, s-au reunit la Praga, Brno, Liberec, Usti-nad-Labem și Ostrava în Ziua națională a țării. 

La Praga, o unitate antiteroristă a poliției a trebuit să intervină pentru a despărți o mie de adversari ai primirii migranților de o sută de contramanifestanți. 

'Închideți frontierele!', 'Merkel, groparul Europei', 'Să apărăm Europa !', se putea citi pe pancartele protestatarilor, care mai agitau steaguri cehe și germane. 

Lutz Bachmann, liderul mișcării islamofobe germane Pegida (Patrioții europeni împotriva islamizării Occidentului), a figurat printre oratori. 'Dacă țările mari din UE continuă să-și dicteze voința celor mici fără să le respecte suveranitatea, va trebui să reexaminăm problema apartenenței noastre la UE', a spus Bachmann.