ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manifestații de stradă la Atena, vineri seară. În Piața Syntagma din apropierea Parlamentului, aproximativ 15.000 de persoane s-au strâns pentru a protesta față de măsurile propuse de creditorii internaționali, deciși să spună "Nu” la referendumul ce va avea loc duminică. 

Aproximativ 15.000 de persoane manifestau, vineri seara, la Atena, pentru 'Nu' în cadrul referendumului de duminică, în timp ce 12.000 au manifestat pentru 'Da', în cadrul a două mitinguri distincte ce au loc în capitala elenă, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În Piața Syntagma, în apropierea clădirii parlamentului, manifestanții pentru un 'Nu' la măsurile de rigoare propuse de creditorii internaționali continuau să vină în acest loc, în timp ce, la o distanță de mai puțin de un kilometru, susținătorii unui răspuns 'Da' la referendum scandau sloganuri în favoarea Europei. 
 
Referendumul programat duminică în Grecia cu privire la condiţiile negociate cu creditorii internaţionali este constituțional, a decis vineri Curtea supremă administrativă din Grecia. Decizia curții Supreme vine în contextul în care Consiliul Europei a anunţat zilele trecute că referendumul nu întruneşte condiţiile internaţionale de organizare, pe motiv că a fost programat cu doar o săptămână înainte. 
 
Tot vineri, liderul opoziției din Grecia, fostul premier conservator Antonis Samaras, le-a cerut grecilor ca la referendum să voteze 'Da', pentru a se evita ieșirea țării din zona euro. Samaras formațiunea premierului Tsipras, Syriza, că a divizat populația prin convocarea referendumului și că minte atunci când spune că dacă votul majoritar va fi 'Nu', atunci va semna imediat un acord mai bun cu creditorii internaționali.