ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kate Scottow, femeia care la începutul anului era arestată pentru că a îndrăznit să spună despre o femeie transgender că e bărbat, va ajunge zilele următoare în fața instanței.  Ea este acuzată de hărțuire și defăimare.
Procesul englezoaicei va începe în câteva săptămâni, la 18 septembrie, unde va trebui să se apere în fața acuzației de „campanie de hărțuire intenționată”, scrie The Sun.

Singura vină a lui Kate Scottow, în vârstă de 38 de ani, mamă a doi copii, a fost aceea că a îndrăznit să spună despre activistul transgender Stephanie Hayden că este bărbat, în condițiile în care acesta se consideră femeie.
”Conflictul” a avut loc pe Twitter și s-a lăsat cu arestarea femeii.
 
Trei polițiști au pătruns în casa lui Kate din Hitchin, Hertfordshire, și au luat-o pe sus, din fața copiilor săi, pentru a o duce la secția de poliție. Acolo fost ținută în spatele gratiilor timp de șapte ore.  

Femeia a fost acuzată că i s-a adresat lui Hayden referindu-se la identitatea biologică a acestuia și nu la aceea de transsexual. Mai mult, potrivit urmăririi penale, femeia este acuzată că s-a folosit de social media pentru „hărțuirea, defăimarea și postarea de tweeturi ofensatoare și defăimătoare” la adresa activistului  transgender. Kate Scottow a negat toate acuzațiile, spunând că nu a făcut decât să-și manifeste convingerea că o ființă umană „nu-și poate schimba cu adevărat sexul”.