ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Theresa May nu va iniția procedura de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an, afirmă un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra, citat de site-ul agenției Reuters.

 "Poziția Guvernului nu s-a modificat. Articolul 50 nu va fi invocat până la sfârșitul acestui an", a comunicat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Mai mult de jumătate dintre cetățenii britanici s-au pronunțat, în referendumul din 23 iunie, pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Sunday Times a scris, săptămâna trecută, că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi întârziată până la finele anului 2019, pentru că departamentele de comerț internațional din executivul britanic nu sunt pregătite și nu au infrastructura necesară pentru a purta negocieri cu reprezentanții statelor membre.

De la declanșarea procedurii de ieșire, termenul limită pentru negocierea divorțului britanic de blocul comunitar este de doi ani.

Jurnaliștii britanici au atras atenția că alegerile generale franceze și germane ar putea să reprezinte o altă întârziere pentru procesul de ieșire. Marea Britanie ar putea să nu invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona până după alegerile prezidențiale franceze din mai 2017.