ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Odată cu lansarea iminentă a unui vaccin împotriva covid-19 și cu începrea primelor vaccinări, o unitate de elită cibernetică militară din Marea Britanie a fost însărcinată cu contracararea „propagandei online împotriva vaccinurilor”. 

Armata Marii Britanii a mobilizat o unitate de elită „de război informațional”, renumită pentru partciparea sa la operațiunile împotriva Al-Qaeda și a talibanilor, pentru a contracara propaganda online împotriva vaccinurilor. 
 
Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech pe scară largă, iar imunizările ar putea începe în câteva zile.

Potrivit The Times, serviciul britanic de informații-semnale (Centrul Guvernamental de Comunicați alias GCHQ), a fost însărcinat să combată orice argumente anti-vaccin pe internet.
 
 
Guvernul britanic este convins că astfel de argumente pot fi inoculate doar de Moscova. Prin urmare, și-a autorizat serviciile de informații să adapteze instrumentele utilizate împotriva propagandei ISIS pentru a face față acestui nou dușman: anti-vacciniștii. Unitatea de specialitate în domeniul apărării a fost lansată în Afganistan, în 2010 și aparține Brigăzii 77 a Armatei. Unitatea secretă a lucrat adesea cot la cot cu echipe de operații psihologice.
 
GCHQ are capacitatea de a întrerupe conturile de socializare și de a răspunde anonim pe forumuri. Cu toate acestea, nu are posibilitatea de a pătrunde direct în conturile găzduite de aliații săi „Five Eyes” (Australia, Canada, Noua Zeelandă și SUA). 

Brigada 77 este o unitate care combină armata și rezervele armatei în scopul războiului neletal și al influenței comportamentale. Unitatea se află în prezent la cazarma Denison din Berkshire.