ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sir Roger Scruton, unul dintre cei mai proeminenți gânditori conservatori britanici, a trecut la cele veșnice duminică 12 ianuarie, la vârsta de 75 de ani, informează BBC.

Conform siteului oficial al lui Scruton, Sir Roger suferea de cancer.

În timpul vieții, Scruton a publicat aproape 50 de cărți pe teme ce includ estetica, moralitatea și politica. Printre cele mai apreciate titluri se regăsesc: „The meaning of conservatism”, „The Aesthetics of Music” și „How to be a Conservative”. Contribuia curent și la publicații precum „The Times”, „The Spectator” și „New Statesman”.

A fost înnobilat în 2016 pentru „serviciile aduse filozofiei, învățământului și educației publice”.

În ultimii ani, cărțile sale ajunseseră să fie „descoperite” și de publicul românesc. 

„Iubit soț al Sofiei, adorat tată pentru Sam și Lucy și prețuit frate al lui Elizabeth și Andrea, a murit în pace Duminică 12 ianuarie. S-a născut pe 27 februarie 1944 și a luptat pentru cancer în ultimele șase luni. Familia este enorm de mândră de el și de toate realizările sale”, sună anunțul de pe siteul oficial al lui Roger Scruton.