ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul german Angela Merkel a cerut ţărilor din Parteneriatul Estic să nu nutrească "aşteptări false" de integrare în Uniunea Europeană şi a asigurat Rusia că apropierea acestor state de UE nu este îndreptată împotriva sa.

Aceste declaraţii au fost făcute cu câteva zile înainte de deschiderea întâlnirii statelor din Parteneriatul Estic, de la Riga, unde liderii celor 28 de ţări membre ale UE vor analiza politica de apropiere faţă de şase ţări ale fostei URSS. 

Merkel a precizat, însă, că nici Rusia nu trebuie să se aştepte să revină în G8. Parisul e pe aceeaşi lungime de undă cu Germania.

"Poziţia franceză a fost şi rămâne întotdeauna că Parteneriatul şi summitul nu trebuie îndreptate împotriva Moscovei", au precizat surse din apropierea preşedintelui Hollande. "Nu este vorba de a ridica noi ziduri de fier între partenerii estici şi Rusia".
 
Declaraţiile lideri europeni vin după ce secretarul de stat american, John Kerry, s-a dus la Soci unde a depus o coroană de flori la mormântul ostaşului sovietic şi a discutat cu liderul rus, Vladimir Putin.